Kalender

Udstilling med Minna Kirstine Pedersen, malerier og Dorte Jensen, stentøj/rakukeramik
 
Minna Kirstine Pedersen siger selv: ”Jeg har arbejdet som billedkunstner de seneste 35-40 år, og er blevet undervist af maleren Ulrik Hoff. Har herudover diplomkurser fra Århus Kunstakademi.
Jeg har deltaget i censurerede udstillinger i Danmark, Italien, Portugal, England og USA.
Jeg maler olie- og akrylmalerier og laver unikke collager og
mixed media af eget håndstøbt papir, akryl og naturmaterialer. Desuden fremstiller jeg smykker af naturmaterialer som sten og havglas. Natur og kultur er mine inspirationskilder, og min baggrund som historiker er altid med mig.
Mit udtryk er både abstrakt og figurativt. Mit håb er, at mine værker opleves som ”verdener man kan gå tur i”.

Dorte Jensen brænder sin keramik som enten stentøj, raku eller ved pit firing.
Hendes værker er unikke, da hun altid enten starter forfra med nye tanker eller udvikler videre på de ting, hun allerede har frembragt. Men alle fremstår de meget præcise i deres form og helstøbte i deres visuelle udtryk. Inspirationen kommer fra personlige oplevelser, som kan være alt fra en diffus trang til at udtrykke for eksempel udvikling eller symmetri, til en mere konkret som for eksempel at opleve de enestående helleristninger på bornholmske klipper.
Dorte Jensen udstiller oftest sammen med andre keramikere fra foreningen Nordsjællandske Keramikere, men udstiller også solo, som nu med Albertslund Kunstforening på Birkelundgård.
Selv siger hun: ”Keramikken giver mig adgang til et sted med koncentration, et sted uden skærme, et sted hvor hænderne begraves i et meget fysisk og formbart materiale. Og til en proces som bedst lykkes, hvis man ikke forcerer den eller skynder sig. Undervejs udforsker jeg form og udtryk ved mulighederne i ler, teknikker og glasur”.
Albertslund Kunstforening