Kunst med budskaber

Udstillingen ”Kunst med budskaber” med over 50 store markante kunstinstallationer af den danske og internationale kendte billedhugger Jens Galschiøt blev vist i Albertslund i perioden den 24. maj til 23. juni 2013 i Albertslund

Den fynske billedhugger Jens Galschiøt udstillede store markante skulpturer med stærke budskaber om humanisme, menneskerettigheder og miljøproblematikker ude i det offentlige rum i Albertslund samt på byens kunstudstillingssted Birkelundgård.

Udstillingen bød på verdenspremiere af en ny markant og debatskabende kunstinstallation af Jens Galschiøt. Tre af bogstaverne i Galschiøts kontroversielle og debatskabende værk med religiøse citater FUNDAMENTALISM udstilles for første gang for offentligheden.

Det var en kunstudstilling udover det sædvanlige. Det var skulpturer af høj kunstnerisk kvalitet med tydelige budskaber.

Jens Galschiøt

Jens Galschiøt er født 1954 i Frederikssund. Han er uddannet kleinsmed på Lindøværftet og er herefter selvlært sølvsmed og skulptør med eget atelier i Odense siden 1985. Atelieret er 2.000 m2 og rummer bronzestøberi, værksted, undervisningslokaler, konferencesal samt galleri og skulpturpark. Fem ansatte og en række frivillige er tilknyttet atelieret.

Galschiøt er en international kendt dansk billedhugger. Hans kunstneriske produktioner spænder vidt, fra smykker og små fine skulpturer til enorme politisk betonede store værker. Galschiøt er Danmarks betydeligste happening-kunstner og en engageret menneskerettighedsforkæmper gennem mange år. Opmærksomheden om hans værker spænder fra Hong Kong til Brasilien, Mexico, Berlin, Spanien, USA m.fl. Galschiøt arbejder endvidere med beklædningsskulpturer samt med happenings, der på internationalt plan sætter fokus på verdens ubalance.

 Atelier: Banevænget 22, 5270 Odense N

Tlf. 6618 4058

mail: aidoh@aidoh.dk

www.aidoh.dk

Til Albertslund Kunstforening