Lækkerier serveret i kunstforeningen

Flere medlemmer efterspørger opskrifter på nogle af de lækre retter og kager, der bydes på i kunstforeningen. Du kan finde nogle af dem her på siden. 

Opskrift på Michelles efterårschokoladekage den 10. oktober 2010:
2 æg
250 gr.sukker
1½ spsk. oliemargarine
225 gr. mel
1½ spsk. kakao
2 tsk. vaniliesukker
2 tsk. bagepulver
1 3/4 dl. mælk
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel

Topping:
2 tsk. oliemargarine
4 spsk.meget stærk kaffe
200 gr. flormelis
2 spsk.kakao
1 dl havregryn
1 dl kokosmel

Pisk æg,sukker og oiliemargarinen skummende.Vend mel,kako,vaniliesukker og
bagepulver i æggeskummet sammen med mælken.
Hæld dejen i en smurt bageform ca. 20x30.Bages midt i ovnen ved 190 grader i ca. 30
min.

Topping:Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det hele godt sammen ved svag varme.
Fordel toppingen over kagen imens den endnu er lun.

Michelles flødemarengskage.

  Opskriften rækker til ca. 8-10 stk

  8 æggehvider
  3 dl sukker
  3 dl brun farin
  8 dl Rice Crispies

  3½ dl piskefløde
  Daim - knust
  Overtrækschokolade

  Pisk æggehviderne meget stive.
  Tilsæt sukker og farin.
  Pisk yderligere 5 min.
  Rice Crispies vendes i.

  Fordel dejen på bagepapir på 2 bageplader og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min.
ved 130 grader, - dernæst i 40 min.ved 100 grader.

  Pisk fløden og bland den med knust Daim chokolade.

  Læg de to kolde bunde sammen med Daim flødeskummet.

  Pynt den øverste del med med smeltet chokolade i et fint mønster og sæt kagen på
køl i et par timer før servering.

  Bundene kan evt. bages dagen før.

  Velbekomme



Michelles efterårskage fra udstillingen søndag den 5. oktober 2009.
Opskriften er til 2 små bradepander ca.20x30 cm.
4 æg, 200 gr sukker, 350 gr hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk vanillesukker
½ tsk kardemomme, 100 gr smeltet margarine, 1 dl fløde
Fyld: ½-1 kg æbler, 4-5 spsk.hindbærmarmelade, ca. 1 spsk vand
 
Æblerne skæres i både og lægges i en skål med vand. Æg og sukker piskes.
Resten af ingredienserne røres i. Marmeladen røres op med vandet.
 
Dæk bunden af bradepanderne med et enkelt lag æbler, drys med lidt kanel,fordel dejen over og læg resten af æblerne i et fint lag ned i dejen.
 
Marmeladen fordeles over med et eksta drys kanel. Kagen bages i 45 min ved 175 grader i en varmluftovn.
 
Mange varme efterårshilsner
Michelle
 
 
 
Til Albertslund Kunstforening